2015. március 15.

Egy jó-barátom intézett nekem szép, friss, fiatal vaddisznó húst, amit ezúton is köszönök neki. A szombat délutánom azzal töltöttem, hogy szépen feldolgoztam további felhasználásra, és ha már játszottam vele, jutalmul fáradozásaimért pácoltam be egy adag oldalast.



Hozzávalók

  • 1-1,5 kg oldalas
  • 1,5-2 dl olaj
  • 4-5 ek balzsamecet
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 5-8 fokhagyma
  • 2,5-3 dl vörösbor
  • fél citrom leve és reszelt héja


    Fűszerek

    • kakukkfű
    • rozmaring
    • 5-6 babérlevél
    • 1 db chili paprika
    • pirospaprika
    • bors, fehérbors
    • kicsi cukor


    Elkészítés

    A húst egy nagyobb, zárható, műanyag tálba tesszük. Külön tálba elkészítjük a pácot.   Felkarikázzuk a hagymát, fokhagymát. Beletesszük az olajat, balzsamecetet, vörösbort és ízlés szerint a  fűszereket, a cukor és a citrom kivételével. Fontos, hogy csak a sütésnél sózzunk és a pácba ne tegyünk sót!
    A kész pácot alaposan elkeverjük és a húsra tesszük. Rázárjuk a fedőt és összerázzuk. A húst egy-két napig pácoljuk úgy, hogy néha rázogatjuk. A rázásra azért van szükség mert a hús levet ereszt, amit pácolás során szeretnénk elkeverni a páclével.



    Sütés

    Az oldalast kerámia tálba tesszük, alufóliával lefedjük, és 200 C°-os sütőben 1 órát sütjük. Azután levesszük a fóliát, és 170 C°-on időnként forgatva ropogósra sütjük. Körülbelül 30-40 percet igényel. 10 perccel a sütés lejárta előtt reszelünk rá citromot, ráfacsarjuk a  fél citrom levét, teszünk rá fokhagymát, és egy nagyon kicsi cukrot, amit szépen rásütünk.





    Én párolt répával, fehérrépával, édesburgonyával, burgonyával és friss salátával tálaltam. Nem akartam még nehezebbé, zsírosabbá tenni ezt az ételt.

    Jó étvágyat!

    Bejegyezte:




    Megosztom:

    Menü
    Üzemeltető: Blogger.
    Instagram

    Adatvédelem

    A blogot a saját szellemi termékemnek tekintem. Ha más forrást nem jelölök meg egy bejegyzésben, akkor az sajátom.
    Az oldalon közzétett receptek, írások, fényképek a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény hatálya alá tartoznak. Az engedélyem nélkül sokszorosítani, máshol közzétenni tilos. Ez alól kivétel, ha az írásomhoz az olvasó egy rövid ajánlás után a blogomra kattintva jut el!


    - Copyright © NeverFruit - Designed by Jusszuf -