- Főoldal »
- A NeverFruit projektről...
2014. november 22.
"Egy konyha ami csak a fejemben létezik, egy konyhaművész aki sosem volt az."
Köszöntelek az oldalon!
Ez egy blog, ahol én főzök, te meg remélem olvasod, de bízok benne te is belátod, hogy mennyire szeretem csinálni.Ez egy gasztronómiai kísérlet, a hozzávalók átalakítására. Egyszerűen a főzés és az alapanyagok szeretetéről szól. Még akkor is, ha ezek az alapanyagok néhol eltérnek a megszokottól. Az idő előrehaladtával olvashatsz itt teljesen új recepteket és régieket abszolút újragondolva.
Aki ismer az tudja , hogy elég fanatikus vagyok a témában. Sokszor nem készítek el két receptet ugyanúgy, így az oldal egyfajta visszaemlékezésként szolgál. Ez talán a hosszútávú memóriám elektronikus formája.
Nem arra rendezkedek be, hogy híres leszek és egy kereskedelmi csatornán fogok főzni, sorozatgyártásban készült főzőműsorokban. Ez olyan számomra, mint másnak a horgászás. Az ember belekezd, kizárja a külvilágot, és nem érdekli mit gondolnak mások arról, ami szerinte helyes vagy jó.
A blog már 4 éve is elindulhatott volna. Az egyetlen akadálya saját magam voltam. Mindig azt gondoltam, ha nekem nem tetszik a végeredmény miért mutatnám meg másnak? És ez tényleg így van, mivel még mindig sokkal inkább írom magamnak, mint bárki másnak, aki olvassa. Az ember önző és én sem vagyok kivétel.
![]() |
A blogom nyilvános és minden olvasónak szól, azonban ezen felül megszólít külön egy sajnos igen népes olvasói réteget is, akik 'ételérzékenységük' miatt nem fogyaszthatnak adott összetevőket tartalmazó élelmiszereket.
Látszólag nem fogok ráfeszülni a témára, ez nem lesz mindig külön hangoztatva, de a háttérben erre megpróbálok nagyon komolyan odafigyelni. Eddig is sok előtanulmány és olvasás előzte meg az oldal létrehozását. Ez adja a dolog kísérleti jellegét, számomra pedig a kihívást.
A gyakorlatban ez úgy fog kinézni, hogy minden normál módon elkészített receptet, ha szükséges elkészítek egy másik glutén-, cukor-, laktózmentes változatban is. Nyilvánvalóan, ha nincs értelme, mert például adott recept nem tartalmaz gabonaféléket, akkor egyféle verzió fog szerepelni.
Az ételérzékenyekre tekintettel felállítottam néhány szabályt, amelyekről bővebben itt olvashatnak azok, akiket ez érint:
Miért pont NeverFruit?
Egy gyümölcs, ami nem létezik, vagy mégis? Nincs kézzel fogható formája, de mégis hat az érzékszerveidre. A beteg kis elmém termése, se több, se kevesebb.
Rengetegszer vágtam bele ebbe a blogba más néven, de mindig kihátráltam belőle. Őszintén én sem hittem benne, hogy egyszer megvalósul a projekt.
Ez az oldal saját kezem munkája, ezért teljesen a részemmé vált. Soha nem éreztem késznek, és most sem érzem annak, de mégis útnak indítom, mert azt gondolom lassan érdemessé válik arra, hogy megmutassam.
A blog neve egy gondolatébresztő. Arról szól amiről már régen lemondtam, most mégis megvalósulni látszik:
Az ember azt csinálja, amit igazán szeret!
Nekem ez az oldal egy kikapcsolódás és lehetőség arra, hogy megmutassam mire vagyok képes. Remélem sok olvasóm ráérez, ennek a sohasem létező gyümölcsnek ízére, és élvezettel fogyasztja majd...Rólam
Bácsi László Balázs a nevem. 26 éves vagyok és jelenleg Hajdúböszörményben élek. Ez egy kisváros Debrecen mellett, ahol az élet csendesen zajlik, azonban sokat éltem Budapest forgatagában is.Imádom az NBA és snooker közvetítéseket nézni, szeretek fotózni, és főzni.
Elöljáróban annyit, hogy semmilyen szakács előképzettségem nincs, de jól is van ez így. Elég is talán rólam ennyi...
Jó szórakozást a blog olvasásához!
Üdvözlettel:
Üdvözlettel:
Megosztom:
Megjegyzés küldése