2015. március 29.

Két hét után jelentkezek megint recepttel. A blog elindult, de volt még javítanivaló rajta, és úgy gondoltam utána pihenek kicsit. Köszönöm azoknak, akik észrevétellel éltek, és megosztották velem az esetleges hibákat. 
A következő recept egyszerű lesz mégis kihívó, és dekoratív. Egy saláta aminek nem csak remek íze, de csodálatos illata is van. A párosítás szokatlan lehet, de a megszokott rebarbara-eper kombinációhoz jól illik a narancs, és a narancsos dresszing, a mozzarelláról nem is beszélve. A tejérzékenyek egyszerûen el is hagyhatják a sajtot, vagy helyetesíthetik kemény sajtokkal például parmezán forgáccsal. Mutatom a receptet....



Hozzávalók /4 személyre/:

  • 1 db jégsaláta
  • 8-10 szem eper
  • 2 kisebb narancs
  • 2 db 125 g mozzarella /elhagyható vagy helyettesíthető más sajttal is/
  • 1 kisebb, friss, zsenge rebarbara szár kb. 20-25 cm
  • 2 narancs leve
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 kiskanál méz


Elkészítés:

A salátát megmossuk, összetépkedjük, és tányérra halmozzuk. A narancsot meghámozzuk az alját levágjuk, hogy megálljon a vágódeszkán és egy éles késsel kifilézzük, majd a salátára tesszük. Felvágjuk az epret. A rebarbarát megmossuk ,meghámozzuk nagyon vékonyra szeleteljük, mert nyersen savanyú, és a salátára szòrjuk. Rebarbarának csak a friss, zsenge szárat használjuk, az elöregedett, megvastagodott szár alkalmatlan ehhez a recepthez, valamint nemkell sok belôle, mintegy fûszerként használjuk. A növénynek csak a szárát fogyasszuk a levele alkalmatlan konyhai felhasználásra!
Elkészítjük a dresszinget, ami nagyon egyszerű, de mostanában nagy kedvencem lett. Egy narancs levét kifacsarjuk és elkeverjük a mézzel, balzsamecettel, és almaecettel majd a salátára öntjük. Végül rátépkedjük a mozzarellát, alaposan borsozzuk, és kicsit sózzuk.
Ez a saláta nagyon mutatós, fogyaszthatjuk magában, de sültek mellé is kiváló.

Jó étvágyat!













Bejegyezte:




Megosztom:

Menü
Üzemeltető: Blogger.
Instagram

Adatvédelem

A blogot a saját szellemi termékemnek tekintem. Ha más forrást nem jelölök meg egy bejegyzésben, akkor az sajátom.
Az oldalon közzétett receptek, írások, fényképek a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény hatálya alá tartoznak. Az engedélyem nélkül sokszorosítani, máshol közzétenni tilos. Ez alól kivétel, ha az írásomhoz az olvasó egy rövid ajánlás után a blogomra kattintva jut el!


- Copyright © NeverFruit - Designed by Jusszuf -