2015. március 29.
Két hét után jelentkezek megint recepttel. A blog elindult, de volt még javítanivaló rajta, és úgy gondoltam utána pihenek kicsit. Köszönöm azoknak, akik észrevétellel éltek, és megosztották velem az esetleges hibákat.
A következő recept egyszerű lesz mégis kihívó, és dekoratív. Egy saláta aminek nem csak remek íze, de csodálatos illata is van. A párosítás szokatlan lehet, de a megszokott rebarbara-eper kombinációhoz jól illik a narancs, és a narancsos dresszing, a mozzarelláról nem is beszélve. A tejérzékenyek egyszerûen el is hagyhatják a sajtot, vagy helyetesíthetik kemény sajtokkal például parmezán forgáccsal. Mutatom a receptet....
![]() |
Hozzávalók /4 személyre/:
- 1 db jégsaláta
- 8-10 szem eper
- 2 kisebb narancs
- 2 db 125 g mozzarella /elhagyható vagy helyettesíthető más sajttal is/
- 1 kisebb, friss, zsenge rebarbara szár kb. 20-25 cm
- 2 narancs leve
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál almaecet
- 1 kiskanál méz
Elkészítés:
A salátát megmossuk, összetépkedjük, és tányérra halmozzuk. A narancsot meghámozzuk az alját levágjuk, hogy megálljon a vágódeszkán és egy éles késsel kifilézzük, majd a salátára tesszük. Felvágjuk az epret. A rebarbarát megmossuk ,meghámozzuk nagyon vékonyra szeleteljük, mert nyersen savanyú, és a salátára szòrjuk. Rebarbarának csak a friss, zsenge szárat használjuk, az elöregedett, megvastagodott szár alkalmatlan ehhez a recepthez, valamint nemkell sok belôle, mintegy fûszerként használjuk. A növénynek csak a szárát fogyasszuk a levele alkalmatlan konyhai felhasználásra!
Elkészítjük a dresszinget, ami nagyon egyszerű, de mostanában nagy kedvencem lett. Egy narancs levét kifacsarjuk és elkeverjük a mézzel, balzsamecettel, és almaecettel majd a salátára öntjük. Végül rátépkedjük a mozzarellát, alaposan borsozzuk, és kicsit sózzuk.
Ez a saláta nagyon mutatós, fogyaszthatjuk magában, de sültek mellé is kiváló.
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!
![]() |
Bejegyezte:
Megosztom:
Megjegyzés küldése