2015. április 2.
Ha egy szóban kellene megindokolnom, hogy miért ne legyünk vegetáriánusok az a szó a húsleves lenne. Minden normális, és nemnormális magyar családban hétvégén legalább egyszer az asztalra kell kerülnie. Az általam mutatott étel majdnem vegetáriánus, a húslevest leszámítva, aki szeretné csinálhatja zöldségalaplével is. A recept remek módszer arra, hogy ne a vasárnapi húslevest együk a hét közepéig.
Hozzávalók:
- csirkehúsleves
- 4-5 db közepes krumpli
- 1 nagy fej hagyma
- 1 cékla
- 2 közepes sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 3-4 fokhagyma
- 3-4 kelbimbó
- 3-4 rózsa karfiol
- fél kelkáposzta
- fél zeller
- fél karalábé
Fűszerek:
- só
- bors
- őrölt nemes paprika
- szerecsendió
- 1 ág friss rozmaring
- 2 ág friss tárkony
- 2 ág friss kakukkfű vagy citromos kakukkfű
Elkészítés:
A zöldségeket a kelbimbó, kelkáposzta, és a karfiol kivételéve a kerámia tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, és teszünk rá egy kevés paprikát. /A fotón a húslé nem a paprikától vöröses színű, hanem a céklától./ Felöntjük annyi húslével, hogy a ellepje a tál tartalmát és a fűszernövényeket a tetejére tesszük. Így ha esetleg ízük túl erős lesz a kóstolásnál ki tudunk venni belőlük.
Felhelyezzük a kerámia tál tetejét, és 200-220 C° fokos sütőbe tesszük. Ízlés szerint eldönthetjük, hogy egy sűrű levest szeretnénk enni, vagy egy tartalmas főételt. Ha levest, akkor ha megfőnek a zöldségek gyakorlatilag kész vagyunk. Én főételként jobban szeretem, így 2-2,5 órát sütöm a sütőben, hogy kevés leve maradjon csak. 15-20 perccel a sütési idő lejárta előtt belerakom a maradék zöldségeket.
Ebben a rossz időben egy tartalmas, és tápláló étel sohasem árthat.
Mutatom mit látunk ha benézünk a sütőbe:
Jó étvágyat!
Bejegyezte:
Megosztom:
Megosztom:
Megjegyzés küldése