2015. április 2.

Ha egy szóban kellene megindokolnom, hogy miért ne legyünk vegetáriánusok az a szó a húsleves lenne. Minden normális, és nemnormális magyar családban hétvégén legalább egyszer az asztalra kell kerülnie. Az általam mutatott étel majdnem vegetáriánus, a húslevest leszámítva, aki szeretné csinálhatja zöldségalaplével is. A recept remek módszer arra, hogy ne a vasárnapi húslevest együk a hét közepéig.
Megmutatom én hogyan csináltam, de mindenki olyan zöldséget és fűszert tesz bele amilyet szeretne. Végre felkutathatjuk a hűtőben rejtőzködő életmódot folytató  zöldségeket...



Hozzávalók:

  • csirkehúsleves
  • 4-5 db közepes krumpli
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 cékla
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 3-4 fokhagyma
  • 3-4 kelbimbó
  • 3-4 rózsa karfiol
  • fél kelkáposzta
  • fél zeller
  • fél karalábé

Fűszerek:

  • bors
  • őrölt nemes paprika
  • szerecsendió
  • 1 ág friss rozmaring
  • 2 ág friss tárkony
  • 2 ág friss kakukkfű vagy citromos kakukkfű

Elkészítés:

A zöldségeket a kelbimbó, kelkáposzta, és a karfiol kivételéve a kerámia tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, és teszünk rá egy kevés paprikát. /A fotón a húslé nem a paprikától vöröses színű, hanem a céklától./ Felöntjük annyi húslével, hogy a ellepje a tál tartalmát és a fűszernövényeket a tetejére tesszük. Így ha esetleg ízük túl erős lesz a kóstolásnál ki tudunk venni belőlük.

Felhelyezzük a kerámia tál tetejét, és 200-220 C° fokos sütőbe tesszük. Ízlés szerint eldönthetjük, hogy egy sűrű levest szeretnénk enni, vagy egy tartalmas főételt. Ha levest, akkor ha megfőnek a zöldségek gyakorlatilag kész vagyunk. Én főételként jobban szeretem, így 2-2,5 órát sütöm a sütőben, hogy kevés leve maradjon csak. 15-20 perccel a sütési idő lejárta előtt belerakom a maradék zöldségeket.
Ebben a rossz időben egy tartalmas, és tápláló étel sohasem árthat.

Mutatom mit látunk ha benézünk a sütőbe:









Jó étvágyat!   

Bejegyezte:




Megosztom:

Menü
Üzemeltető: Blogger.
Instagram

Adatvédelem

A blogot a saját szellemi termékemnek tekintem. Ha más forrást nem jelölök meg egy bejegyzésben, akkor az sajátom.
Az oldalon közzétett receptek, írások, fényképek a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény hatálya alá tartoznak. Az engedélyem nélkül sokszorosítani, máshol közzétenni tilos. Ez alól kivétel, ha az írásomhoz az olvasó egy rövid ajánlás után a blogomra kattintva jut el!


- Copyright © NeverFruit - Designed by Jusszuf -