2015. április 5.

Hosszú estét zártam tegnap. Úgy tudnám talán legjobban megfogalmazni, hogy reggelire pont hazaértem. Gondoltam gyorsan bedobok valamit és lefekszem aludni. Ezzel az a baj, hogy nem lehet gyorsan reggelizni, ha az ember le is szeretné fotózni amit eszik. Ez az étel márpedig megérdemelt egy képet.
Kissé talán szokatlan ünnepi reggeli következik. Senki ne gondolja, hogy nulla alvással vagyok olyan elvetemült, hogy egy ilyenbe beleállok. Elkészítése édesanyám keze munkáját dicséri, én csupán a tálalást mondhatom magaménak.
A rövid történet szerint időnként sikerül úgy szervezni a családot, hogy mindenki hazajöjjön. Egy évbe párszor édesanyám kacsamájat, és kacsatepertőt csinál, és összeülünk reggelire. Ez az alkalom most pont húsvétra eset.


Hozzávalók:

  • 1 db hízott kacsamáj kb. 1 kg
  • fokhagyma ízlés szerint
  • 3-4 kg kacsaháj
  • zöldség minden mennyiségben


Elkészítés:

Az elkészítés nagyon egyszerű. A hájat szépen megtakarítjuk, mivel senki sem szeret sült tollat enni. Talán ez az amire legjobban oda kell figyelni. Egy nagy edényben lassú tűzön feltesszük sülni. 
A kacsamájat megmossuk. Fokhagyma gerezdekkel tűzdeljük úgy, hogy egy vékony pengéjű késsel apró bemetszéseket ejtünk a májon, és beledugdossuk a fokhagymát. Figyeljünk oda, hogy a fokhagyma ne lógjon ki, mert nagyon könnyen megég. Ha a háj elég zsírt engedett ki magából, akkor egy külön edénybe átmerünk annyit, hogy ellepje a májat és lassú tűzön sütjük. Csinálhatunk tűpróbát, de ha úgy érezzük nemsoká kész vagyunk, pár percig süssük nagy lángon is.
 A máj elkészítési ideje kb. 40 perc 1 óra, attól függ ki hogyan szereti. A tepertőt addig kell sütni, amíg kopogós nem lesz.
Ha kész sok zöldséggel tálaljuk!

Jó Étvágyat!



Bejegyezte:


Megosztom:

Menü
Üzemeltető: Blogger.
Instagram

Adatvédelem

A blogot a saját szellemi termékemnek tekintem. Ha más forrást nem jelölök meg egy bejegyzésben, akkor az sajátom.
Az oldalon közzétett receptek, írások, fényképek a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény hatálya alá tartoznak. Az engedélyem nélkül sokszorosítani, máshol közzétenni tilos. Ez alól kivétel, ha az írásomhoz az olvasó egy rövid ajánlás után a blogomra kattintva jut el!


- Copyright © NeverFruit - Designed by Jusszuf -