2015. május 4.



Rengeteg fajta tésztát készítek. Mégis az jutott eszembe, hogy a blogon még  nem szerepel sajnos egy sem. Ezt a hiányosságomat pótlom most. Van egy kedves barátom, aki munkájából kifolyólag gyakran jár Olaszországban, nagy szerencse ez nekem. Különböző formájú tésztákat exportál számomra, amelyek itthon csak nehézkesen érhetők el. Ezt most  ezútal is szeretném megköszönni: 
Kösz Márton!
Tegnapelőtt brutálisan kívántam a zöldségeket. Felkerekedtem tehát a szokásos bevásárló túrámra. A végeredmény egy egészséges tésztaétel lett, ahol a zöldségek egyértelmű győzelmet aratnak a tészta felett. Mutatom a receptet....




Hozzávalók:

  • 1 db zsenge cukkini
  • 500 g brokkoli
  • 250 g bacon
  • 450 g spenót  /egy csomag fagyasztott/
  • 1 db közepes poréhagyma
  • 500 g száraztészta /Én 300 g simát és 300 g gluténmenteset használtam./
  • 1,5 dl laktózmentes tej
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • koktélparadicsom a tálaláshoz
  • 3-4 kanál balzsamecet
  • 3-4 kanál fehérborecet


Fűszerek:

  • bors
  • cukor
  • szerecsendió
  • lestyán vagy bazsalikom


Elkészítés:

A bacont felkockázzuk, de legjobb ha felkockázva vesszük. Hozzáadjuk a balzsamecetet és egy serpenyőben jól lepirítjuk. -Sokszor használom a balzsamecet és az érlelt húsok kombinációját. Ha jól megsütjük például a bacont egy pár kanál balzsamecettel, az ecet elkezd karamellizálódni és zseniális ízt kölcsönöz a húsnak, ami adott ételben külön is dominálhat, mint például itt is. Arra ezért vigyázzunk, hogy tapadásmentes serpenyőt használjunk.-
Közben a brokkolit és a cukkinit felvágjuk és pároló edényben néhány percig (5-10) pároljuk, hogy puha, de még mindig roppanós legyen. Ha kész kiemeljük a párolót. Az edényt amiben pároltunk felöntjük vízzel, ebben fogjuk a tésztát megfőzni. 
Ha a bacon megpirult és már ropogós tányérra szedjük. Az edénybe, amiben a szalonnát sütöttük beletesszük a felkarikázott póréhagymát, a fehérborecetet, és jól összepároljuk. Jöhet a spenót. Ha fagyasztott, akkor egyszerűen dobjuk rá a póréhagymára, fedjük le az edényt és zárjuk el a tüzet, hagyjuk 10 percet olvadni. Majd kezdjük el melegíteni adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát  és a  szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk, és kicsi cukorral vagy xilittel édesítjük. Ha felforrt hozzáadjuk a tejet és újraforraljuk, pár percig hagyjuk főni, és zárjuk le  a gázt.
Gyakorlatilag készen vagyunk, jöhet a  tálalás. A tésztát összekeverjük a szósszal. A tetejére halmozzuk a párolt zöldségeket, amit most sózunk, borsozunk, majd megszórjuk a pirított szalonnával. A tetejére én lestyánt tépkedtem, ami jól kiegészíti a bacont, de ha nincs otthon a bazsalikom is megfelelő.

Jó Étvágyat!





Bejegyezte:




Megosztom:

Menü
Üzemeltető: Blogger.
Instagram

Adatvédelem

A blogot a saját szellemi termékemnek tekintem. Ha más forrást nem jelölök meg egy bejegyzésben, akkor az sajátom.
Az oldalon közzétett receptek, írások, fényképek a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény hatálya alá tartoznak. Az engedélyem nélkül sokszorosítani, máshol közzétenni tilos. Ez alól kivétel, ha az írásomhoz az olvasó egy rövid ajánlás után a blogomra kattintva jut el!


- Copyright © NeverFruit - Designed by Jusszuf -