2015. március 11.
Rakott krumpli! Gondoltam, mindig azt eszünk...
A következő sorozatot egy kis játéknak szánom. A kérdés mindig ugyan az:
Mi lesz az ebéd?
A válasz egy jól megszokott magyar étel lesz, amit kicsit átalakítok, vagy szokatlan dolgokkal párosítok úgy, hogy az étel eredeti jellege megmaradjon, de ne legyen unalmas. Először rakott krumpli lesz a menü, amit egyedi módon készítek el, és egy indiai hagymasaláta magyarosított változatával tálalok. Kezdjünk is bele...
Mi lesz az ebéd?
A válasz egy jól megszokott magyar étel lesz, amit kicsit átalakítok, vagy szokatlan dolgokkal párosítok úgy, hogy az étel eredeti jellege megmaradjon, de ne legyen unalmas. Először rakott krumpli lesz a menü, amit egyedi módon készítek el, és egy indiai hagymasaláta magyarosított változatával tálalok. Kezdjünk is bele...
![]() |
Rakott krumpli
Hozzávalók
- 8-10 db közepes burgonya
- 250 g paraszt kolbász
- 5 db közepes tojás
- 2-3 dl laktózmentes tejföl
- só
- bors
- paprika
Elkészítés
A burgonyát forró, sós vízben félkeményre főzöm úgy, hogy még szépen lehessen szeletelni. A kolbászt felkarikázzuk és lepirítjuk. A krumplit leszűrjük, és a kolbásszal együtt hagyjuk kihűlni.
Egy pite -gyümölcs- tortaformát a kolbász zsírjával kikenünk és vékonyan kirakjuk az alját és az oldalát burgonyával. -Fontos, hogy fedésben legyenek, így szépen tartják majd alakjukat a szeletek.- Rátesszük a megsütött kolbászt, sót borsot, pirospaprikát.
Az 5 db tojást különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a sárgáját eltesszük későbbre. Aprítóba tesszük a kimaradt 2-3 db burgonyát, tejfölt, sót, borsot, pirospaprikát és simára dolgozzuk. A tojásfehérjét óvatosan összeforgatjuk a tejfölös masszával, úgy, hogy ne törjön nagyon össze, és a formába öntjük. A formát 175 °C-os légkeveréses sütőben sütjük. Mielőtt a teteje megbarnulna körkörösen ráöntjük a tetejére a tojássárgáját. Ha folyósan szeretnénk a sárgáját ne süssük ezután már sokáig, ha nem aranybarnára sütjük. Hagymasalátával tálaljuk.
Bejegyezte:
Megosztom:
Megjegyzés küldése