2015. március 11.

Jöjjön egy indiai saláta, magyar változata. Aki azt állítja, hogy ez saláta túl hagymás, annak valószínűleg igaza van, de más dolgokkal is meg kell küzdeni. A salátában három féle chili van, ami bőven feledteti a hagyma ízt. Indiában általában nem viccelnek az emberek, ha csípősről van szó. Az étel gyakorlatilag egy savanyúságként értelmezhető, amit kis mennyiségben érdemes csak fogyasztani.


Hagyma saláta

Hozzávalók

  • 2-3 közepes lila-hagyma
  • 1 hegyes erős zöldpaprika
  • 1 db friss piros chili
  • chili pehely
  • 1 dl víz
  • 1 csomag petrezselyem 
  • 2 kanál ecet
  • bors
  • cukor

Elkészítés

A lila-hagymát félbe vágjuk és vékonyan felszeleteljük, majd megsózzuk, hogy vizet engedjen. -Ha szeretnénk le is forrázhatjuk, így elveszti erős izét.- 1 dl vízbe két kanál ecetet teszünk, beletesszük a hagymát, kicsi cukrot és a chilipehelyt.  -Én almaecet és balzsamecet kombinációt használtam.- A hagymát ezután egy órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy gyengüljön az íze. Tálalás előtt az ecetes vizet leöntjük róla, hozzáadjuk ízlés szerint a friss chilit, borsot, és a friss petrezselymet. Tehetünk bele petrezselyem helyett akár koriander-zöldet, vagy friss mentát is.






Jó étvágyat!

Bejegyezte:




Megosztom:

Menü
Üzemeltető: Blogger.
Instagram

Adatvédelem

A blogot a saját szellemi termékemnek tekintem. Ha más forrást nem jelölök meg egy bejegyzésben, akkor az sajátom.
Az oldalon közzétett receptek, írások, fényképek a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény hatálya alá tartoznak. Az engedélyem nélkül sokszorosítani, máshol közzétenni tilos. Ez alól kivétel, ha az írásomhoz az olvasó egy rövid ajánlás után a blogomra kattintva jut el!


- Copyright © NeverFruit - Designed by Jusszuf -