2015. március 11.
Jöjjön egy indiai saláta, magyar változata. Aki azt állítja, hogy ez saláta túl hagymás, annak valószínűleg igaza van, de más dolgokkal is meg kell küzdeni. A salátában három féle chili van, ami bőven feledteti a hagyma ízt. Indiában általában nem viccelnek az emberek, ha csípősről van szó. Az étel gyakorlatilag egy savanyúságként értelmezhető, amit kis mennyiségben érdemes csak fogyasztani.
![]() |
Hagyma saláta
Hozzávalók
- 2-3 közepes lila-hagyma
- 1 hegyes erős zöldpaprika
- 1 db friss piros chili
- chili pehely
- 1 dl víz
- 1 csomag petrezselyem
- 2 kanál ecet
- só
- bors
- cukor
Elkészítés
A lila-hagymát félbe vágjuk és vékonyan felszeleteljük, majd megsózzuk, hogy vizet engedjen. -Ha szeretnénk le is forrázhatjuk, így elveszti erős izét.- 1 dl vízbe két kanál ecetet teszünk, beletesszük a hagymát, kicsi cukrot és a chilipehelyt. -Én almaecet és balzsamecet kombinációt használtam.- A hagymát ezután egy órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy gyengüljön az íze. Tálalás előtt az ecetes vizet leöntjük róla, hozzáadjuk ízlés szerint a friss chilit, borsot, és a friss petrezselymet. Tehetünk bele petrezselyem helyett akár koriander-zöldet, vagy friss mentát is.
![]() |
Jó étvágyat!
Bejegyezte:
Megosztom:
Megjegyzés küldése