2015. március 6.
Számomra ez egyik legfontosabb étkezés a reggeli. Ezért úgy döntöttem külön bejegyzéssorozatot indítok ebben a témában. A következő reggeli variáció nagyon egyszerű. 10 perc alatt elkészíthető és tölthetünk bele bármit, amit amúgy szendvicsként fogyasztanánk és a kenyérre tennénk.
![]() |
Omlett lap
Hozzávalók:
- 1 db közepes tojás
- fél evőkanál rizsliszt vagy búzaliszt
- 2-3 evőkanál tej /elhagyható/
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A tojást felverjük, hozzáadjuk a rizslisztet, és ha szeretnénk egy kevés tejet. Sózzuk, borsozzuk és jó alaposan eldolgozzuk, hogy csomómentes legyen. A kész masszát díszítő tubusba öntjük /alsó kép/.
Egy tapadásmentes serpenyőben olajat hevítünk. Ha a serpenyő forró a tubusból vékonyan kinyomjuk a tojást a serpenyőbe, úgy hogy mindenhova jusson. 1-3 perc alatt csak az egyik oldalát készre sütjük. Megtölthetjük bármivel, amivel szeretnénk. A fenti képen egy zöldséges variáció látható.
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!
Megosztom:
Megjegyzés küldése