2015. március 2.
Kevés dologért rajongok annyira mint a gorgonzoláért. A recept pofon egyszerű, csupán szeretni kell hozzá a gorgonzola és a ruccula meglehetősen erős ízét. Azért mondom, mert tudom, hogy sokan nem szeretik. De azt is tudom, hogy sokan még ki sem próbálták, így sokan nem tudják mit hagytak ki eddig. Mindenkit arra biztatok, hogy próbálja ki bátran!
![]() |
Hozzávalók:
- 1 csomag ruccola
- 1 doboz gorgonzola
- 1 citrom
- 250 g áfonya
- balzsamecet
- só
- bors
Elkészítés:
A ruccolát a tányérra halmozzuk, rámorzsoljuk a sajtot és citromhéjat reszelünk rá. Rászórjuk az egész áfonyát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és citromgerezdekkel tálaljuk. A citrom enyhíti a ruccola ízét, de meglocsolhatjuk balzsamecettel is. Én magába ettem a salátát, de jól illik hal ételekhez, vagy sültekhez is.
Megjegyzés:
A gorgonzola is tipikusan az a sajt, amely lehet laktózmentes. Az én általam, vásárolt /L betűs szupermarket/ sajt is megfelelt a követelményeknek úgy, hogy a csomagoláson nem volt a laktózmentes felírat külön feltüntetve.
Jó étvágyat!
Megosztom:
Jó étvágyat!
Bejegyezte:
Megosztom:
Megjegyzés küldése