2015. március 2.

Kevés dologért rajongok annyira mint a gorgonzoláért. A recept pofon egyszerű, csupán szeretni kell hozzá a gorgonzola és a ruccula meglehetősen erős ízét. Azért mondom, mert tudom, hogy sokan nem szeretik. De azt is tudom, hogy sokan még ki sem próbálták, így sokan nem tudják mit hagytak ki eddig. Mindenkit arra biztatok, hogy próbálja ki bátran! 




Hozzávalók:

  • 1 csomag ruccola
  • 1 doboz  gorgonzola 
  • 1 citrom
  • 250 g áfonya
  • balzsamecet
  • bors


Elkészítés

A ruccolát a tányérra halmozzuk, rámorzsoljuk a sajtot és citromhéjat reszelünk rá. Rászórjuk az egész áfonyát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és citromgerezdekkel tálaljuk. A citrom enyhíti a ruccola ízét, de  meglocsolhatjuk balzsamecettel is.  Én magába ettem a salátát, de jól illik hal ételekhez, vagy sültekhez is.


Megjegyzés:

A gorgonzola is tipikusan az a sajt, amely lehet laktózmentes. Az én általam, vásárolt /L betűs szupermarket/ sajt is megfelelt a követelményeknek úgy, hogy a csomagoláson nem volt a laktózmentes felírat külön feltüntetve.

Jó étvágyat!

Bejegyezte:



Megosztom:

Menü
Üzemeltető: Blogger.
Instagram

Adatvédelem

A blogot a saját szellemi termékemnek tekintem. Ha más forrást nem jelölök meg egy bejegyzésben, akkor az sajátom.
Az oldalon közzétett receptek, írások, fényképek a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény hatálya alá tartoznak. Az engedélyem nélkül sokszorosítani, máshol közzétenni tilos. Ez alól kivétel, ha az írásomhoz az olvasó egy rövid ajánlás után a blogomra kattintva jut el!


- Copyright © NeverFruit - Designed by Jusszuf -