2015. február 27.

Nem szeretem a nagyon habos dolgokat, nem szeretek  egy desszert úgy ránézni, hogy  ezt még megeszem és végem van.  Szerintem egy sütemény legyen letisztult, nem túl édes, legjobb ha egy klasszikus receptet formálunk újra. Jöjjön tehát egy keksz recept, amely kiváló lehet a reggeli kávé mellé is. 



Mandulás keksz /normál verzió/

Hozzávalók:

  • 125 g darált mandula vagy mandulaliszt
  • 200 g liszt /B55/
  • 150 g margarin
  • 100 g cukor vagy xilit
  • 1 teáskanál rumaroma 
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csomag vanillincukor
  • 2 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Mandulás keksz /gluténmentes verzió/

Hozzávalók:

  • 150 g darált mandula vagy mandulaliszt
  • 100 g rizsliszt
  • 175 g Nutri Free Mix Per Pane
  • 1 kiskanál guarmagliszt
  • 100 g cukor vagy xilit
  • 100 g margarin
  • 100 g tejföl
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál rumaroma 
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csomag vanillincukor
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Elkészítés:

Mindkét verzió ugyanúgy készül. A lisztet vagy liszteket a keverőtálba szitáljuk. Hozzáütjük a tojást, és hozzáadjuk a többi összetevőt. Robotgéppel simára dolgozzuk, majd hagyjuk 1 órát pihenni.
A kész masszát linzernyomóba töltjük, és tepsire /nem sütőpapírra, mert nem ragad meg/ nyomjuk.
150-175 C° sütőben 8-12 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk rá, hogy ne barnuljon meg nagyon, mert akkor kiszárad a keksz.

Jó étvágyat!



Bejegyezte:




Megosztom:

Menü
Üzemeltető: Blogger.
Instagram

Adatvédelem

A blogot a saját szellemi termékemnek tekintem. Ha más forrást nem jelölök meg egy bejegyzésben, akkor az sajátom.
Az oldalon közzétett receptek, írások, fényképek a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény hatálya alá tartoznak. Az engedélyem nélkül sokszorosítani, máshol közzétenni tilos. Ez alól kivétel, ha az írásomhoz az olvasó egy rövid ajánlás után a blogomra kattintva jut el!


- Copyright © NeverFruit - Designed by Jusszuf -