2015. február 27.
Nem szeretem a nagyon habos dolgokat, nem szeretek egy desszert úgy ránézni, hogy ezt még megeszem és végem van. Szerintem egy sütemény legyen letisztult, nem túl édes, legjobb ha egy klasszikus receptet formálunk újra. Jöjjön tehát egy keksz recept, amely kiváló lehet a reggeli kávé mellé is.
![]() |
Mandulás keksz /normál verzió/
Hozzávalók:
- 125 g darált mandula vagy mandulaliszt
- 200 g liszt /B55/
- 150 g margarin
- 100 g cukor vagy xilit
- 1 teáskanál rumaroma
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 csomag vanillincukor
- 2 tojás
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Mandulás keksz /gluténmentes verzió/
Hozzávalók:
- 150 g darált mandula vagy mandulaliszt
- 100 g rizsliszt
- 175 g Nutri Free Mix Per Pane
- 1 kiskanál guarmagliszt
- 100 g cukor vagy xilit
- 100 g margarin
- 100 g tejföl
- 2 tojás
- 1 teáskanál rumaroma
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 csomag vanillincukor
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Elkészítés:
Mindkét verzió ugyanúgy készül. A lisztet vagy liszteket a keverőtálba szitáljuk. Hozzáütjük a tojást, és hozzáadjuk a többi összetevőt. Robotgéppel simára dolgozzuk, majd hagyjuk 1 órát pihenni.
A kész masszát linzernyomóba töltjük, és tepsire /nem sütőpapírra, mert nem ragad meg/ nyomjuk.
150-175 C° sütőben 8-12 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk rá, hogy ne barnuljon meg nagyon, mert akkor kiszárad a keksz.
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!
Bejegyezte:
Megosztom:
Megosztom:
Megjegyzés küldése