2014. november 24.


A lepénykenyereket általában kemencében, vagy egyes arab országokban a kemence falára ragasztva sütik, de kemence hiányában szinte tökéletesen elkészítheted serpenyőben is. Az én általam bemutatott módszer lényege a hajtogatás , ettől lesz megfelelően levegős a tészta.



A nyújtás


A 15- 20 percet pihentetett tésztát, átgyúrom és egyenlő részekre osztom.


A tésztát kinyújtom. Az egyik felét olajjal bekenem, a másikat meglisztezem. Ilyenkor lehet ízesíteni is a kenyeret. Szórhatsz a lisztes felére sajtot vagy reszelhetsz rá főt tojást, azután összehajtjuk.


A félbehajtott tészta felét lisztezem /esetleg újra ízesíthetjük/, felét olajozom és megint félbe hajtom.


A negyedbe hajtott tésztát végül még egyszer kinyújtom.

A sütés

A kinyújtott kenyérről a lisztet leseperem, ha szükséges a felesleges részeket levágom, hogy beleférjen a serpenyőbe. Pár csepp olajat teszek az edénybe, ha felforrósodott beleteszem a kenyeret és hagyom sülni.
Fontos, hogy az egyik oldala jól megsüljön addig ne nyúljunk hozzá, mert akkor kezd el szépen levegősödni a közepe. Ha  a kenyér elkezd emelkedni, akkor elkezdem kisimítani oldal irányban  a levegőt, így az egész kenyér  belseje szétválik  és réteges, laza szerkezetű  lesz.
A későbbiekben mutatok pár lepénykenyér receptet még, amely ugyanezzel a módszerrel készül....


Bejegyezte:




Megosztom:

1 hozzászólás

  1. Szia! Nagyon szépen KÖSZÖNÖM :-) régóta szemezek vele, hogy elkészítem - most a Te segítségeddel neki merek fogni :)

Menü
Üzemeltető: Blogger.
Instagram

Adatvédelem

A blogot a saját szellemi termékemnek tekintem. Ha más forrást nem jelölök meg egy bejegyzésben, akkor az sajátom.
Az oldalon közzétett receptek, írások, fényképek a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény hatálya alá tartoznak. Az engedélyem nélkül sokszorosítani, máshol közzétenni tilos. Ez alól kivétel, ha az írásomhoz az olvasó egy rövid ajánlás után a blogomra kattintva jut el!


- Copyright © NeverFruit - Designed by Jusszuf -