2015. július 18.

Tízből hatan nem annyira rajonganak a vadhús iránt, engem ez persze nem különösebben érdekel, ez a recept a maradék 4 embernek szól.
 Sokan nem tudják, de ha a vadhúsokat 30- 60 percig előfőzzük, annak többféle előnye is van. Egyrészt az ismeretlen eredetű húst nagyobb biztonsággal fogyaszthatjuk. Másrészt veszít erős vadas ízéből az étel. Harmadrészt ha ragut főzünk a vízen képződött habot le tudjuk fölözni, így az nem az ételünk megjelenését rontja később. 
Az eljárás mindig ugyanaz: A feldolgozott húst fél-egy órára enyhén sós vízben feltesszük főni, a habot lefölözzük róla, és ha letelt a főzésidő folyó vízben leöblítjük. Nézzük a receptet!





Hozzávalók

  • 60 dkg előfőzött vaddisznó színhús
  • 2 kisebb fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 kisebb paprika
  • 3-4 nagyobb burgonya
  • 3-4 nagyobb sárgarépa
  • 3 kisebb fehérrépa
  • Kisebb darab zellergumó
  • 50 dkg gomba ízlés szerint választva
  • 10-15 dkg áfonya
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • Fél liter vörös száraz bor 
  • Fél liter húsleves alaplé
  • Zsír vagy olaj

Fűszerek

  • Friss kakukkfű
  • Friss rozmaring
  • Friss tárkony /elhagyható/
  • 1 db szárított csili /elhagyható/
  • 2 db babérlevél
  • Fűszerkömény
  • 1 evőkanál almaecet
  • Kiskanál mustár
  • Pirospaprika
  • Só, bors

    Elkészítés

    A hagymát felkockázzuk, kevés zsiradékon megdinszteljük. /Fontos, hogy már az elején olyan edényt válasszunk, ami később sütőbe is helyezhető./ Ezután jöhet a felkockázott paradicsom és a paprika. Ha ezek összeestek tegyük bele a húst, borsot, fűszerköményt, babérlevelet, pirospaprikát, mustárt, almaecetet, és a csilit.
    Hámozzuk meg a zöldségeket, és vágjuk nagyobb darabokra. /A raguban így mutatnak jól és nem főnek szét./ Tegyük az edénybe őket, a maradék fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, és öntsünk rá annyi bort és húsleves alaplét, hogy elfedjen minden egyes alapanyagot, majd tegyük a tetejére a friss áfonyát. A tűzhelyen gyorsan forraljuk össze a hozzávalókat, és rakjuk 175-200 C°-os sütőbe 1,5-2 órára. A sütőben csak egyszer-kétszer keverjük át, hogy ne törjük össze a zöldségeket. Akkor vagyunk készen ha a bor, és az alaplé nagy része már elfőtt, és szépen besűrűsödött az edény alján. 




    Jó étvágyat!

    Bejegyezte:



    Megosztom:

    Menü
    Üzemeltető: Blogger.
    Instagram

    Adatvédelem

    A blogot a saját szellemi termékemnek tekintem. Ha más forrást nem jelölök meg egy bejegyzésben, akkor az sajátom.
    Az oldalon közzétett receptek, írások, fényképek a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény hatálya alá tartoznak. Az engedélyem nélkül sokszorosítani, máshol közzétenni tilos. Ez alól kivétel, ha az írásomhoz az olvasó egy rövid ajánlás után a blogomra kattintva jut el!


    - Copyright © NeverFruit - Designed by Jusszuf -